Diaris de Montenegro, dia 1

Podgorica

Després d’un viatge molt llarg (Girona – Brussel·les i Brussel·les – Podgorica), finalment arribem a la capital montenegrina. La impressió inicial no és gaire bona, tot i que ja estàvem avisats: bàsicament la ciutat està composta de blocs d’apartaments comunistes de l’antiga Iugoslàvia, a les últimes. No té pràcticament casc antic, i Stara Varoš, aquest suposat casc antic, és un entramat de carrers mal posats i cases velles, amb un parell de mesquites que demostren la influència que els otomans van tenir-hi durant 400 anys. La penya xunga que vas trobant de tant en tant tampoc ajuda a relaxar l’ambient.

Confluència dels dos rius

De totes maneres, la ciutat compta amb molts espais verds, i dos rius que la creuen. L’ambient sembla molt relaxat i està ple de racons on prendre alguna cosa a l’aire lliure, i ple també d’estàtues de robots estil transformers. També sembla que hi ha vàries zones on s’hi estan construint edificis residencials d’alt estànding,fet que sens dubte pot ajudar a millorar l’economia de la ciutat però que per altra banda contribueix a la separació de classes i de paisatges urbans.

Catedral de la Resurrecció de CristCoses interessants a veure-hi:

  • Stara Varoš: el barri vell de Podgorica, amb influència otomana. Està molt lluny del que nosaltres entenem per casc antic, però val a pena passejar-hi i veure les mesquites i la Torre del Rellotge.
  • Catedral de la Resurrecció de Crist: tot i començar-se a construir el 1993, aquesta catedral serbo-ortodoxa és del vell estil, amb exteriors arrodonits i interiors daurats i plens de frescs.
  • Confluència dels rius: just on els rius es troben hi ha un espai verd amb un pont que sembla antic, i a l’altra riba una platja molt utilitzada a l’estiu.
  • Nova Varoš: zona nova al nord de la ciutat força arreglada, amb una plaça molt activa i plena de cafès i restaurants massa cars per al país.
  • Altres: hi ha molts parcs on fer-hi una volta, al costat del riu, i el Pont del Mil·leni és una obra digna de veure. I hi ha els transformers!

 

Segur que hi ha moltes més coses, però de moment això hem fet i no creiem que veurem gaire res més de la ciutat. Demà al matí sortirem en direcció nord, cap a la muntanya!

Stari VarosTransformer o Decepticon?

Respon

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s