Diaris de Montenegro, dia 6

Des de Kotor fins a Bar per la costa

La idea que teníem per a fer aquest tram era passar per l’interior: fer l’espectacular carretera de Kotor fins a Cetinje, passant pel Parc Nacional de Lovćen, per acabar baixant a la costa un altre cop. De totes maneres ja n’estàvem farts de muntanya, i vam decidir fer el trajecte per la costa, d’altra banda molt més ràpid i còmode. Així doncs, vam travessar el túnel del sud de Kotor per anar a la costa i vam començar amb una mica de la Península de Luštica, amb unes vistes espectaculars a la Illa de Nostra Senyora de la Mercè (Gospa od Milosrđa).

Vistes des de Bjelila

Aquesta península és segurament el punt de més difícil accés de tota la costa de Montenegro, degut segurament a l’escassa població i al fet que no ve de pas per anar enlloc. Tampoc ens hi vam endinsar gaire, de fet. Vam fer una mica de la costa nord fins a Bjelila, que mira a dins de la Badia de Kotor, i vam creuar la península per anar a la Platja de Pržno, a la banda de mar obert. Una llàstima que hi haguessin tantes construccions; un pèl més verge i aquesta cala seria molt maca.

Bjelila

La següent parada era Budva, potser un Tossa de Mar a la montenegrina: un centre turístic força desenvolupat, però amb un casc antic venecià emmurallat i molt ben conservat. Aquí vam tenir problemes amb el parquímetre (l’únic lloc on hem pagat per aparcar en tot el país), però vam poder visitar el casc antic i prendre uns sucs sota el sol a la bonica platja enganxada a la muralla.

Budva i la seva platja

Seguint cap al sud hi ha el que s’anomena la Riviera de Budva: pobles turístics on els russos adinerats venen a fer les seves vacances tot-inclòs, i poblets més petits amb el seu encant. El poble de Pržno (res a veure amb l’anterior platja) era perfecte per dinar a 1ª línia de mar, però els preus cars (per Montenegro) de les cartes ens van fer enrere. Vam trobar un bon lloc prop de Sveti Stefan, una illa-resort unida a la costa artificialment on l’accés està prohibit als no clients (pijisme màxim).

Przno i platja Sveti StefanLa pròxima parada abans de Bar era Petrovac, un poble del qual n’havíem vist fotos i semblava prou bonic. El problema era que les fotos eren anteriors a la massificació que s’hi estava duent a terme, amb 3 edificis immensos construint-se ben a prop de la platja. De totes maneres, aquesta platja i el passeig marítim eren molt agradables, i semblava un lloc de vacances per a famílies amb nens. A més, tenia un entrant de roca al mar des d’on feia pinta que a l’estiu la gent saltava a l’aigua, i hi havia una espectacular illa amb una ermita mar endins.

Petrovac

Al cap de res ja érem a la última parada: Bar. Una ciutat industrial que, en definitiva, no val res. És una ciutat estil Podgorica, però a la costa: plena de blocs d’apartaments soviètics, carrers amples pels cotxes i alguna zona verda, però amb allotja-ment barat! Té un port molt industrial, amb ferris a Itàlia, i és la principal connexió amb el mar de Sèrbia, ja que aquí acaba la via que arriba fins a Belgrad. Vam tenir sort i vam arribar a temps per veure la posta de sol: un bon final per un gran dia!

Posta a Bar

Respon

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s