Trucs

Com trobar vols barats, 3.


Quins trucs podem utilitzar per a fer més barat el vol?

Depenent del tipus de vol i del lloc del món on ens trobem, podem utilitzar una sèrie de maniobres per a rebaixar el preu del bitllet.

Mirar bé els resultats de la cerca

Aquesta sembla evident, però a vegades se’ns pot passar per alt. El primer vol que veiem a les cerques és el més barat, si. Però és el més còmode? Pot ser que per 20€ més surtis a les 14 en lloc de sortir a les 7 del matí. Potser per 50€ més fas una escala menys. O potser per 100€ més hi voles directe, qui sap. Hem d’estar atents i mirar bé les opcions, ja que potser les més atractives són a unes quantes pàgines de distància de la primera que veiem!

Canviar el país des d’on es busca

fogr1fogr2 Si es dóna el cas que fem un vol intern en algun país estranger, mai sobrarà canviar el país des d’on el cercador busca, i podem deixar l’idioma i la moneda en els que més ens convinguin. El cercador busca els vols en les pàgines del país seleccionat, per això els preus canvien. Hem de tenir en compte que pagarem en la moneda local.

En aquest exemple, buscarem un vol des de Fortaleza (FOR) fins a São Paulo (GRU), al Brasil. Com podem veure, el vol directe quan el cerca-dor utilitza webs espanyoles (dalt) és bastant més car que quan utilitza webs brasileres (baix).

Repetir la cerca a la plataforma on se’ns redirigeix

Si busquem en plataformes com Skyscanner o Kayak, que busquen vols en molts cercadors diferents, el preu que ens indiquen des d’aquests pot ser diferent al preu buscat a les webs mateixes. Podem estalviar-nos uns eurets, doncs, si busquem el mateix vol a les webs on ens envien aquests mega-cercadors, però pot ser que no passi o que fins i tot passi a la inversa. Però ja tindrem l’altre preu llest!

Forçar trams (end-on-end)

Volem volar d’A a C amb escala a B. Per com estan construïdes les tarifes, pot ser més car una anada i tornada A-C que dues anades i tornades A-B i B-C. Això s’anomena end-on-end, i és un truc dels més fàcils dels que fan servir els travel hackers de fòrums com FlyerTalk.

Suposem que volem anar a Brasil a l’estiu. Busquem un vol qualsevol, de Barcelona a Sao Paulo (GRU), del 17 de juliol al 7 d’agost de 2015. Això és el més barat que trobem a Skyscanner:

BCN GRU car

Veiem que la companyia és American Airlines, i fem escala a Londres (LHR) i Nova York a l’anada, i a Miami la tornada. Així doncs, podem provar a la web de la companyia, una cerca multi-destinacions. No buscarem BCN – GRU ja que ens donarà el mateix preu que Skyscanner, sinó que hi introduïm els trams que veiem que farem. Tampoc hi posarem el tram petit BCN – LHR, ja que és possible que LHR compti com a escala pel més gran BCN – JFK. Així doncs, hi introduïm amb les mateixes dates 4 trams: BCN – JFK, JFK – GRU, GRU – MIA, MIA – BCN i… sorpresa:

aa1

Saber el següent preu

Segur que hem vist moltes vegades a l’hora de reservar un vol la temuda frase: Queda un seient! Ens entren els nervis i podem precipitar-nos i agafar el bitllet. Però pot ser que la pujada de preus no sigui gaire exagerada… o que ho sigui molt, i que fem bé comprant ràpid. Hi ha una manera molt senzilla d’esbrinar quin serà el següent preu del seient: simplement busca més bitllets que els seients que hi hagi al preu determinat. És a dir, si queda un seient, busca 2 bitllets. Si en queden 7, busca 8 bitllets. El preu que veurem és pròxim preu que tindrà el seient quan s’esgoti el que queda. Molt fàcil!

Respon

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s