Els cercadors

Aquesta segurament és la pregunta que més em fan: “Ei, com t’ho fas per viatjar tant? Deus estar forrat!”. Segur que seguiu mil blogs que ensenyen vols barats i maneres d’estalviar, però els següents posts amb una sèrie de consells sens dubte són els que us salvaran la butxaca. Som-hi amb el primer!


Quin cercador utilitzar?

Com trobar vols barats, 1.

Preliminars

A no ser que sapiguem del cert a on volem volar, sempre va bé tenir una idea prèvia del recorregut que caldrà fer, quin és la millor combinació de vols o si algun altre mitjà de transport és més adient. Aquestes webs ens ajudaran a saber-ho:

  • Rome2Rio: ens orientarà sobre les maneres per anar d’un lloc a un altre, el tipus de transport, els preus i el temps. Inclou trens i autobusos.

Rome2Rio

La millor manera d’anar des de Girona fins a Bastia.

  • flightconnections ens ensenya tots els vols directes que surten de cada aeroport, molt útil per si volem saber on podem fer escapades ràpides. També ens permet saber la manera més curta per arribar a un aeroport amb una o dues escales, en cas que no hi hagi vol directe.

BCN - Bastia

La manera més curta de volar des de Barcelona fins a Bastia.


Bàsicament podem considerar que hi ha tres tipus de vols: anada, anada i tornada, i amb més destinacions. Segons el tipus de vol és millor utilitzar un cercador o un altre, però el que està clar és que, abans de comprar un vol, caldrà comparar els resultats d’uns quants d’aquests cercadors!

Anada, i anada i tornada

  • Ryanair: si volem dins Europa, o a segons quin altre país proper, no hi ha dubte que és amb qui trobarem els millors preus. Tot i ser famosos per les seves restriccions i tenir uns dels avions més incòmodes que existeixen, cada cop són menys estrictes per exemple amb el pes de l’equipatge de mà, i fins i tot deixen pujar (bé, la CE els ho ha fet fer) dos bosses de mà a cabina. I, sobretot, volen des de 3 dels 4 aeroports catalans!
  • Skyscanner: normalment el que troba millors preus en vols d’anada i d’anada i tornada. No ven bitllets, sinó que és una plataforma que compara diferents agències que sí que en venen i troba el més barat. Llavors t’envia a aquestes agències per a comprar el bitllet. És possible, fins i tot, que el preu trobat per Skyscanner a una plataforma en concret sigui inferior al preu pels mateixos vols buscat directament a la plataforma. Té la interessant opció de poder seleccionar “A qualsevol lloc” com a destinació; ens mostrarà preus que ha guardat de cerques d’altra gent.
  • Kayak: fa gairebé el mateix que Skyscanner. A vegades troba millors preus, per això va bé comparar.

Skyscanner

Kayak

Barcelona Tòquio 17 a 29 de juliol de 2015. Kayak, el de sota, guanya per poc.

Multi-destinacions

Tot i que aquestes webs sovint ofereixen millor preu que les companyies, a vegades a les webs d’aquestes hi ha més combinacions i el vol acaba sortint millor. Va bé comparar, un cop sabem la companyia que ofereix el preu més baix. Per a fer-ho, hem fet una cerca BCN – Singapur (SIN) el 16 d’abril de 2015 i, Bangkok (BKK) – BCN el 28 del mateix mes i any:

  • Budgetair.es: per 2 o 3 vols diferents. Sí que ven bitllets.

budair

  • eDreams: exactament com Budgetair, i normalment amb preus similars. S’ha de tenir en compte que el preu que es veu quan es busca serà una mica inferior al preu final, ja que hi sumen les comissions després.

edre

  • Lastminute: fins a 6 destinacions també, i ven bitllets. A vegades té el preu més baix, a vegades no.

lastm

  • Google Flights: per 4, 5 i 6 destinacions, és el millor. No ven bitllets, però; redirecciona a les webs “oficials” de les companyies. De totes maneres, és molt àgil i ràpid, i va molt bé per a anar provant dates i ciutats diferents. Pot ser que a vegades no doni cap enllaç per a comprar el vol; si això passa, us dirà que truqueu a la companyia o a una agència de viatges.

Hi ha molts més motors de cerca de vols, però per a nosaltres aquests són els millors. Una cerca conjunta a tots i segurament tindreu el millor preu per a les dates que heu posat. Evidentment i ha altres cercadors, com per exemple Momondo o Hipmunk, però mai hi hem trobat millors preus.

També s’ha de tenir en compte el país i la moneda en la que s’està buscant el vol. La majoria et deixa triar-los, i a vegades els preus poden variar ja que les cerques les fan a pàgines dels països en qüestió. Pel que fa a la moneda, sempre és millor pagar en Euros, ja que d’aquesta manera el banc no et cobra comissió pel canvi. De totes maneres a vegades pot convenir pagar amb alguna altra moneda, com per exemple el desembre de 2014 amb la caiguda del Ruble rus.

Cercadors oficials

Cada companyia té el seu motor de cerca. Normalment, aquests només trobaran vols de la seva companyia, i de les companyies amb les que hi tinguin aliança. Podem utilitzar-ho per a comparar preus, un cop trobem el preu més barat en els altres cercadors, ja que a vegades poden donar preus més baixos. De totes maneres podem buscar amb American Airlines, o Ibèria, vols des de Catalunya fins als Estats Units, però no valdrà la pena buscar-ne, per exemple, amb l’australiana Qantas. De la mateixa manera, no cal que busquem vols a Austràlia amb American Airlines, però sí amb Ibèria o Qantas.

L’altra utilitat dels cercadors oficials és la possibilitat de buscar els vols segons les milles que tinguem acumulades, si és que som usuaris d’algun d’aquests programes. A més, la majoria de accepten multi-destinacions, i pots aprofitar les escales de millor manera. De tot això ja en parlarem en altres posts!

Respon