Les dates

Com trobar vols barats? 2.


Com triar les dates?

Segurament aquesta és la pregunta clau: com podem saber quines són les millors dates? Hem d’anar provant? La resposta és NO: s’ha d’utilitzar La Matriu, la mare de tots els cercadors: ITA Matrix. La Matriu no ven bitllets, ni ens dóna un enllaç on comprar-los. Simplement busca la millor combinació per arribar a un lloc, i les millors dates. El preu ens hem d’espavilar a trobar-lo nosaltres. S’ha de tenir en compte, però, que la Matriu no sempre troba millors preus que els cercadors! Hi ha dos opcions de cerca:

  1. Amb dates fixes: si hem de volar unes dates molt concretes seleccionem l’opció Search exact dates.
  2. Sense dates fixes: l’opció See calendar of lowest fares ens demanarà les nits que volem passar-hi i la data d’inici de la cerca, i buscarà el millor preu sortint aquell dia i els 30 següents.

Matriu

Millors preus, segons la Matriu, BCN – Tòquio del 17 al 29 de juliol de 2015.

Com hem dit, a la Matriu no s’hi poden comprar bitllets. Així doncs, caldrà posar les dates a un cercador. Si no ens troba aquell preu, podem provar de forçar-lo buscant el vol per segments en un cercador multi-destinacions. A internet trobareu mil blogs explicant bé com utilitzar la Matriu i treure’n profit. De totes maneres, hem de dir que la Matriu només funciona de manera orientativa, i a vegades és impossible trobar a internet un preu indicat per aquesta. És possible buscar les dates que ens dóna i trobar el preu més car, però també podem trobar-lo, fàcilment, més barat.

Un altre cercador que va molt bé per orientar-se sobre dates és Google Flights, ja que a l’hora de triar la data ens diu un preu orientatiu, i les seves cerques són molt ràpides. Les cerques mensuals de Skyscanner són basades en cerques passades d’altra gent i, si aquestes cerques són de fa temps, els preus no solen ser els reals.

Amb quanta antelació comprar?

preu_mitjaBé, ja sabem com veure dates, però quan són les millors dates per comprar un bitllet? La companyia Expedia ha fet un anàlisi de preus per l’any 2015 molt interessant, que podeu trobar aquí.

A part de parlar molt sobre vols domèstics als EE.UU., que en tema preus estan a anys llum al darrere d’Europa, analitzen les dades de molts (no diu de quants) vols internacionals. Conclouen, llavors, que de mitjana el millor preu el trobem 171 dies abans de la sortida. De totes maneres, com veiem al gràfic, podem dir que el preu no comença a pujar seriosament fins als 100 dies abans.

Quins són els millors dies per volar?

Hem de pensar que els preus dels vols eren més elevats per als negocis que pel turisme. Així, un vol entre setmana sortia més car que un de cap de setmana, pel tipus de públic al que anava enfocat. Tot això s’ha esfumat amb les low-cost, enfocades al turisme i amb preus elevats els caps de setmana i les vacances.

Passem a l’anàlisi dels preus. Si bé és cert que, segons Expedia, hi ha un millor dia per a comprar els vols (dimarts), la dife-rència amb els altres dies és molt petita, i la tendència és que desaparegui amb el temps. El que sí que hi ha, en canvi, és una gran diferència segons el dia de l’anada i el dia de la tornada. Veieu-ho a la taula de sota, separada segons el tipus de vol.

dates_preus

I, què passa amb les companyies de baix cost?

Les companyies de baix cost s’escapen de tot aquest raonament. Ryanair, per exemple, pot arribar a oferir vols de més de 3h per 20€. Hem d’estar atents a les ofertes d’aquests, i tenir present que serà molt més barat volar amb elles entre setmana que dissabtes o diumenges. Són companyies, com hem dit, centrades en el turisme, i per això els seus preus són molt més alts quan la gent té vacances, és a dir i bàsicament durant caps de setmana i vacances escolars. Alerta!

Respon